Avem nevoie de:
Pentru betisoare:
- 250 g faina, 1 ou, 100 g margarina, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt.
Se framanta un aluat care se inveleste in folie si se lasa 1/2 ora la rece.
Se imparte aluatul in 3 parti.
Din fiecare parte se formeaza 10 bile. Din fiecare bila se face un betisor care se pune in tava apoi se dau la cuptor cam 1/2 de ora. Se coc 30 de betisoare. Sa nu va faceti probleme ca atunci cand le scoateti din tava se mai rupe cate unul ,sunt fragede, nu o sa se cunoasca in prajitura deloc.
Crema:
-3 budinci de vanilie, 350 g zahar,1 fiola esenta de vanilie,850 ml lapte, 500 g margarina rama cub
Se pune laptele la fiert, se dizolva budincile iar atunci cand laptele e fierbinte se baga treptat amestecul de budinca in lapte apoi se amesteca pana se ingroasa. Cand s-a racit adaugam esenta de vanilie si amestecam treptat cu margarina rama pana se omogenizeaza totul!
Montare:
Pentru montare avem nevoie de 3 foi de napolitana.
Se fac 3 cabanute mai micute...
Taiem din foaia de napolitana in aproximatin 3 fasii, o fasie din ele se taie lata cat sa intre 5 betisoare
Se unge foaia de napolitana cu crema ,se pun betisoarele ,apoi crema cat sa le acopere ,apoi cu un betisor mai putin ,iar crema si tot asa pana la un betisor.
Glazura:
Se face o glazura rece care merge repede dar fiecare poate folosi ce glazura doreste
150g zahar pudra ,2 linguri cacao,2 linguri ulei, cativa stropi de lamaie sau otet.
Se pun toate intr-un bol si se adauga 3 linguri de apa fiarta,se amestecabine de tot. Glazura trebuie sa fie nici groasa nici subtire sa curga ,daca e groasa si mai e nevoie se mai adauga o lingura de apa.Cu un cutit se pune glazura de jos in sus.
De sarbatori trebuie obligtoriu facuta! ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!