luni, 14 iulie 2014
Tarta cu caise
Avem nevoie de:
-250 g margarină,
- 340 g făină,
- 125 g zahăr,
- 1 ou,
- o linguriţă praf de copt,
- o lingură smântână,
- caise fara samburi,
- pesmet pentru tavă
Cum facem:
Se amestecă zahărul, praful de copt, făina.
Se adaugă margarina, oul şi smântâna şi se amestecă.
Aluatul format se pune pe masa presărată cu făină şi se frământă;
O treime din aluat se împachetează în folie de aluminiu şi se pune în congelator;
Se scot sambruii din caise si le folosim jumatati
Se unge o tavă de copt (26 cm diametru) cu margarină şi se presară pesmet;
Se acoperă tava cu aluatul rămas;
Se pun jumatatile de casie cu scobitura in jos peste aluat;
Peste caise se răzuieşte aluatul ţinut la congelator;
Se dă la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!