sâmbătă, 2 noiembrie 2013
Tort cu 3 feluri de ciocolata
Tort mare, deci pentru portie dubla.
Pentru blat avem nevoie de:
- 120 g nuci
- 200 g zahar pudra
- 40 g cacao
- 8 albusuri
Cum facem:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra.
Se adauga cacaoa si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.
Adaugam amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul incins la 180 C timp de 20 minute
Pentru crema:
Avem nevoie de:
- 250 ml frisca
- 400 g ciocolata alba
- 1 plic de gelatina dr. otker granule
- 400 ml frisca
Cum facem la creme:
Ciocolata alba se topeste pe foc mic impreuna cu 250 ml frisca
In ciocolata topita adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece. Dam compozitia la racit amestecand din cand in cand. Batem frisca 400 ml apoi incorporam ciocolata racita in frisca batuta si amestecam cu lingura de lemn usor pana la omogenizare.
Obtinem o crema spumoasa, foarte usoara, pe care o turnam peste blatul copt si racit complet.
La fel procedam si cu celelalte feluri de ciocolata: amaruie si lapte
Foarte important de stiut la montarea tortului. dupa ce punem blatul intr-o forma cu ineld etasabil, turnam prima crema dupa care dam la frigider 1 h cel putin, apoi a doua crema si iarasi la frigider 1h si urmeaza a treia crema. Inelul se desface a doua zi, dupa care il ornam asa cum ne dicteaza inima ;)
eu am urmat marginea cu ciocolata si decorurile sunt din amertipan facurte de mine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!