sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Prajitura Dino




Avem nevoie de:
-150 gr unt
-160 gr biscuiti de cacao
-200 gr ciocolata amaruie
-2 linguri coniac  (eu am pus Metaxa)
-250 frisca lichida
-15 gr gelatina
Sosul pentru ornat:
-50 gr ciocolata amaruie
-50 ml lapte

Cum facem:

Untul se imparte in jumatate. Se topesc 75 grame de unt intr-un ibric. Intre timp se zdrobesc la robot biscuitii, apoi se amesteca cu untul.
Intr-o tava de chec se pune o folie transparenta si se aseaza compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se da la rece pana preparam crema. La bain-marie topim ciocolata, o racim usor si adaugam coniacul si frisca, apoi adaugam si untul ramas( 75 gr).
Gelatina o inmuiem in apa si o punem din nou la foc pe baie de abur( intr-un vas) si fara sa o fierbem amestecam bine sa se dizolve complet. O adaugam in compozitia de ciocolata.
Turnam totul peste blatul din tava si dam la rece peste noapte. A doua zi rasturnam pe un platou scoatem folia si ornam cu sosul facut din lapte si ciocolata( topita pe baie de abur).
La decor punem cocos sau fulgi de ciocolata!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poti scrie aici!