Oparirea spanacului!
Se pune la fiert multa apa, 5 l pentru 1 kg de spanac, adaugand sare cam 8 grame, la fiecare litru de apa!
Cand apa fierbe in clocot se pune spanacul (spalat si curata inainte). Lasati sa fiarba fara a acoperi cratit...a. Sterecurati spanacul printr-o strecuratoare,apasand usor pentru a elimina cat mai multa apa. Daca spanacul va fi consumat, cald se pune pe platou si se adauga unt. daca va fi folosit rece pentru terine sau placinte se lasa sa se raceasca apoi se improspateaza prin stropire cu apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, apoi se stoarce cu mana pentru indepartarea lichidului ramas.
Se pune la fiert multa apa, 5 l pentru 1 kg de spanac, adaugand sare cam 8 grame, la fiecare litru de apa!
Cand apa fierbe in clocot se pune spanacul (spalat si curata inainte). Lasati sa fiarba fara a acoperi cratit...a. Sterecurati spanacul printr-o strecuratoare,apasand usor pentru a elimina cat mai multa apa. Daca spanacul va fi consumat, cald se pune pe platou si se adauga unt. daca va fi folosit rece pentru terine sau placinte se lasa sa se raceasca apoi se improspateaza prin stropire cu apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, apoi se stoarce cu mana pentru indepartarea lichidului ramas.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!