Avem nevoie de (portie dubla):
- 2 litri lapte
- 8 oua mari
- 400 g zahar
- 2 linguri amidon (sau faina)
Cum facem:
Punem la fiert laptele si intre timp separam albusurile
celor opt oua de galbenusuri.
Batem spuma albusurile, iar
dupa ce acestea s-au intarit, adaugam 200 g de zahar si continuam sa le
mixam foarte bine.
Dam
focul la minim si punem in lapte cate o lingurita cu spuma de albus. Lasam un
minut la fiert galustele de albus, apoi le intoarcem pe partea cealalta pentru
inca un minut, dupa care le scoatem cu paleta si le lasam la scurs intr-o
strecuratoare.
In timpul fierberii, galustele pentru laptele de pasare isi vor
mari volumul, asa ca nu trebuie sa punem prea multe la fiert. Pentru a termina
cat mai repede, cel mai bine este sa folosim o cratita cu diametrul mai mare.
Punem intr-un vas galbenusurile, restul de zahar ( adica 200 g), amidonul sau faina si le amestecam pana cand se dizolva zaharul. Dupa ce am terminat de fiert toate galustele de albus, in laptele ramas turnam compozitia obtinuta. Lasam laptele de pasare la fiert inca zece minute, avand grija sa amestecam (in acest timp laptele isi va schimba consistenta, devenind mai cremos).
Punem intr-un vas galbenusurile, restul de zahar ( adica 200 g), amidonul sau faina si le amestecam pana cand se dizolva zaharul. Dupa ce am terminat de fiert toate galustele de albus, in laptele ramas turnam compozitia obtinuta. Lasam laptele de pasare la fiert inca zece minute, avand grija sa amestecam (in acest timp laptele isi va schimba consistenta, devenind mai cremos).
La final punem galustele de
albus intr-un vas, apoi turnam peste ele laptele de pasare si introducem vasul
in frigider - laptele de pasare este un desert care se serveste rece.
Eu am servit caldut ca nu am mai avut rabdare de pofta ce-am avut-o :)).
Pofta buna!
Foarte bine arata.Mi-e dor si mie ,tare de mult nu am mai facut...
RăspundețiȘtergeremultumesc. Nici eu nu am mai facut de mult!
ȘtergereFoarte bun laptele de pasare ! :)
RăspundețiȘtergere