RETETA MAROCANĂ
Pentru 6 portii
Avem nevoie de:
- 200g cus cus
- 2 fire ceapa verde
- 1 castravete
- 1 rosie
- sucul de la o lamaie mica
-120 ml supa de legume (din 1/2 cub condiment)
- 100 ml ulei de masline
-2 piepturi de pui dezosate, fara piele
-sare, piper
Cum facem:
Se pune cuscusul intr-o strecuratoare deasa, se aseaza intr-o oala cu apa rece si se lasa sa stea 10 minute. Apoi se moaie intr-o oala acoperita, pe aburi, timp de 10 minute. Se toarna intr-un vas si se afana cu o fruculita.
Se curata si se spala ceapa verde. Frunzele verzi, fragede se pastreaza pentru decor, iar restul se toaca in rondele subtiri. Se curata castravetele si se taie cubulete. se curata morcovul si se da prin razatoarea mare. Se spala rosiile, li se scoate cotorul, aoi se taie in cubulete. Se amesteca ingredientele cu cuscusul.
Se amesteca bine sucul de lamaie cu supa si 80 ml ulei, apoi se toarna cu grija peste cuscus. Se acopera si se lasa sa stea 30 minute.
Se taie carenea in cate 2 bucati, se clateste cu apa rece, se sterge si se da cu sare si pier. Se incinge uleiul ramas si se prajeste carnea la foc puternic, pe ambele parti, pana devine maronie. Dupa aceasta se mai prajeste inca 10-15 minute pe fiecare parte, la foc mediu, apoi se lasa putin la racit.
Se taie carnea felii si se aseaa pe platou in forma de cerc. Se pune salata in centru si se decoreaza cu ceapa pastrata,taiata in fasii inguste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!