Pentru 4 portii
Ingrediente:
- 200 g paste late albe
- 200 g paste late verzi
- sare, 500 g sparachel verde
- 200 g sunca afumata si fiarta
- unt sau ulei pentru vas
- 60 g unt, 3 linguri faina alba
- 500 ml lapte
- 130 g cascaval Emmenthal ras
- piper macinat, nucosoara ras
- Se fierb pastele, intr-o cantitate suficienta de apa cu sare, timp de aprox. 10 minute. Se strecoara, se clatesc cu apa rece, apoi se scurg bine.
- Intre timp se spala sparanghelul, treimei inferioara se cojeste si se indeparteaza capatul dinspre radacina. Se taie sparanghelul in bucati de aprox. 5 cm si se pastreaza varfurile. Se pune sparanghelul in apa clocotita cu sare si se fierbe aprox. 10-15 minute. Dupa 5 minute se dauga varfurile. Se strecoara sparanghelul, se clateste cu apa rece si se scurge bine.
- Se indeparteaza marginea grasa de la sunca apoi se taie fasii inguste. Se unge cu unt sau cu ulei un vas termorezistent. Se amesteca pastele cu sparanghelul si sunca, se condimenteaza cu sar, piper si nucosara, apoi se toarna in forma. Se preancalzeste cuptorul la 200 grade C.
- Se topeste untul, se toarna faina in acesta si se aduga trepatat laptele, amestecand continuu. Se presara cascaval si se feirbe sosul pana se topeste cascavalul. se conimenteaza cu nucsoara si pier, apoi se toarna pe paste. Se baga la cuptor si se coace 25 minute.
Valore nutritie portie:
780kcal/3290kj
Proteine 36g
Grasimi 29g
Carbohidrati 90g
SFATURI UTILE:
Sosul de cascaval se toarna uniform peste paste, pentru ca intreaga mancare sa fie suculenta. Eventual se amesteca putin
Mancarea se scoate de la cuptor abia cand suprafata s-a rumenit frumos, iar pastele s-au incins peste tot:))
o idee grozava. desi gatesc destul de des paste, in diferite moduri, nu m-am gandit la varianta aceasta.
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru sugestie !