Avem nevoie de:
-branza dulce (eu am avut vreo 450
g)
-gris
-sare
-faina (am pus cam 3 linguri mari cu varf)
-2
oua
Le invelim in:
-pesmet calit putin pe foc
Punem
apa cu sare la fiert intr-o oala si intre timp amestecam toate de mai sus (talmes
balmes ) si incercam sa punem intai
vreo 2 bucati in oala la fiert sa vedem..sa nu se desfaca) Asa am facut si a fost ok
. Foarte important
este ca aceasta compozitie sa nu curga in momentul cand facem bilele.
Am format bile si le-am aruncat in oala cu apa care deja
fierbea. Le lasam vreo 10 minute, pana se ridica la suprafata. Le
scoatem cu o scula , in principiu paleta,
intr-un vas. Apoi calim putin pesmetul 5 minute pe foc si trecem fiecare
papanas prin pesmet cu grija
Deasupra presaram zahar
normal.
Mi-au iesit foarte pufosi, gustosi.
Nota:
- folositi branza moale zemoasa. Nu
folositi branza seaca, stoarsa de zar.
- se serveste cu smantana!
Cred ca sunt grozavi,am sa ii incerc cat mai curand,si sunt si dietetici fiindca nu sunt prajiti.PUP!
RăspundețiȘtergereNu am facut de ceva timp.Este timpul sa o fac.Pup!
RăspundețiȘtergere