Pentru sosul de spanac avem nevoie de:
- spanac verde proaspat
- sare, piper
- 3 foi de dafin
- 3 catei usturoi
- 1 l lapte
- 1 lingura cu varf de smantana
- 1 lingura cu varf amidon alimentar Gustin, de porumb dr. otker
Cum facem:
- spalam spanacul bine si il punem la fiert in apa cu sare
- dupa ce a fiert il tocam bine cu un cutit
- taiem marunt usturoiul si-l calim in putin ulei apoi turnam laptele dupa care punem spanacul tocat si foile de dafin
- punem uleiul in tigaie si apoi punem amidonul alimentar pe care l-am dizolvat cu putin apa pana la omogenizare si turnam peste spanac. Amestecam bine si mai lasam pe foc cam 5 minute.
- adaugam si sare, piper dupa gust iar la sfarsit punem smantana
Servim alaturi de chiftele sau ce doriti d-voastra!
Asa arata cutia de amidon alimentar pe care eu il folosesc la ingrosarea tutror sosurilor, in afara de rantasul de la fasole ;) . Astfel evit faina care mie nu-mi place in sosuri!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!