460g faina, 150 gr miere, 150 gr zahar, 50 g unt, 50 ml lapte, un ou, o lingurita bicarbonat
Mod de preparare:
Intr-un castron smaltuit se pune mierea, zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul.
Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa firba in clocot si sa se umfle ca o spuma,
dublandu-si volumul.
Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.
Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece)
Se pune cate o bucata pe masa presarata cu un pic de faina (daca aluatul este caldut va fi mai usor de intins) si se intinde cit este tava voastra
Se pune pe dosul tavi (inainte de a pune foaia puneti faina pe dosul tavi), apoi in cuptor (inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita) aici trebuie sa urmariti sa nu se arda foaia.
Se pune pe dosul tavi (inainte de a pune foaia puneti faina pe dosul tavi), apoi in cuptor (inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita) aici trebuie sa urmariti sa nu se arda foaia.
Se coace cam 5 minute fiecare foaie
Crema de gris:
- 1/2 l lapte, 100 g unt sau margarina, 70 g gris, zeama si coaja de la o lamaie mare, zahar vanilat.
Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa.
Crema cind sa racit cit de cit am pus untul si zaharul vanilat iar zeama de la lamaie.
Deasupra am facut o glazura de lamaie.
Asamblarea:
O foaie de prajitura cu miere
Un rand de crema cu gris
O foaie de prajitura cu miere
Crema de gris
O Foaie cu miere
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!