Reteta o mai gasiti AICI in blog iar in forum AICI
Pentru aluat avem nevoie:
-4 galbenusuri
- 1 cana lapte caldut (200 ml)
- 3 linguri zahar
- 1 cubulet drojdie
- un praf de sare
- faina cat cuprinde, cca 400 g
Pentru crema:
- 200 g margarina
- 250 g zahar
La sfarsit iti trebuie:
- 1 cana lapte fierbinte
- 1 vanilie
- 1 lingurita scortisoara
De uns deasupra:
-galbenus de ou
Cum faci auatul:
Amesteci laptele cu drojdia si zaharul si lasi amestecul la dospit. Faci apoi aluatul, amestecand faina cu maiaua si galbeusurile. Pui si sarea. Lasi aluatul la dospit 1 h
Crema:
Freci spuma margarina cu zaharul. Intinzi auatul intr-o foaie, il ungi cu margarina frecata spuma, il rulezi si-l tai felii (32 bucati). Asezi bucatile de aluat rulate in tava si lasi la dospit 15 minute. Dai apoi rulourile la cuptor pana se rumenesc si cand sunt gata la stropesti cu lapte fierbinte amestecat cu scortisoara si vanilie. Acoperi melcii de aluat si ii lasi astfel pana absorb tot laptele. Ii consumi calzi.
Foarte bun pentru copii!
cateva imagini din timpul prepararii:
super reteta.merg de minune la micul dejun.se pot reincalzi in mw?as fi vrut tare mult sa vad sectiunea.duminica minunata!
RăspundețiȘtergereTare bine arata melcisiorii tai si cred ca sunt si buni!
RăspundețiȘtergereCred ca o sa-i incerc si eu daca zici ca sunt buni si pentru copii.
Multumesc pentru reteta.
O duminica frumoasa!
o bunatate ai acolo!!!
RăspundețiȘtergereVreau si eu unu' sau doi,sunt foarte buni!
RăspundețiȘtergereArata delicios, dar cred ca o sa incerc reteta dupa ce mai trec caldurile astea. Numai ideea de a da drumul acum la aragaz... nici nu poate fi vorba. Dar la toamna o sa-i incerc si eu
RăspundețiȘtergere