Ingrediente:
- 1 kg branza dulce
- 150 g zahar
- 8 oua mai mici
- 1/2 l lapte batut
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 pachet foi placinta Bella
- 1 margarina/ulei rama topita
Mod de preparare:
Se incinge mai intai bine de tot cuptorul. Intr-un vas se amesteca branza dulce cu zaharul, cele 8 oua, laptele batut, zaharul vanilat si praful de copt.
Foile trebuie lasate la temperatura camerei pana se dezgheata bine.
Se unge tava de la cuptor, si se aseaza prima foaie de placinta in ea. se unge din nou foaia si se aseaza deasupra a 2-a foaie, se unge si aceasta si se aseaza a 3-a foaie.
Peste cele 3 foi se pune un strat de compozitie, apoi din nou 2 randuri de foi, fiecare in parte unsa cu margarina sau ulei, iarasi 2 randuri de foi si un rand de compozitie, si in final inca un rand de foi.
Separat se mai bate 1 ou cu putin lapte batut si 1 lingura de zahar.
Peste ultimul rand de foi se mai adauga aceasta compozitie.
Se da la cuptor si se tine cca 25 min cu focul mic.
Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie bucati de cca 5 cm / 5 cm.
Tava mea este foarte mare, este cat o foaie de placinta la dimensiune.
Interesanta reteta... si rezultatul arata foarte bine...
RăspundețiȘtergere