sâmbătă, 4 septembrie 2010

Pilaf de orez cu friptura de pui

Pilaful de orez

Avem nevoie de:

 - 1 ceapa
 - 5 morcovi
 - sare, piper, vegeta
 - 1 conserva de rosii taiate cuburi
 - patrunjel verde
- 3 cani orez (la o parte orez, se pun 2 parti apa) +  6 cani apa

Cum facem:

- tocam toti morcovi impreuna cu ceapa si patrunjelul verde
- punem al calit in cratita totul in putin ulei
- stingem cu apa
- punem orezul spalat si adaugam restul de apa
- lasam sub capac sa fiarba 20 minute pana absoarbe toata apa si amestecam din cand in cand
- punem condimentele
- mai lasam la sfarsit orezul sub capac cam 10 minute

Pilaful de orez se poate face facand combinatii multe de legume. Eu il prepar cu ce legume am prin casa la momentul respectiv. Reteta de pilaf mai gasiti si AICI
Puteti comenta AICI

Friptura de pui

- carne de pui dupa preferinte
- 3 catei usturoi
- condimente
- apa
- ulei

Cum facem:

- spalam carnea
- punem carnea intr-o tava
- taiem cateii de usturoi marunt peste carne
- punem condimente dupa preferinte
- adaugam o cescuta de apa
- punem 3 linguri ulei peste carne
- acoperim tava cu folie de aluminiu
- introducem in cuptorul incins 50 min. dupa care mai lasam carne 15 minute fara folie deasupra, sa se rumenasca.

Alte retete de fripturi gasiti AICI








Un comentariu:

  1. Foarte frumoase retete,si pt ca te admir foarte mult,te asteapta niste premii la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!