Ingrediente:
Pentru cele 2 foi maro:
- 250g faina
- 5 oua
- 120g unt
- 120g zahar
- 150ml lapte
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita bicarbonat
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua parti din care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la o temp. De 180 grade C timp 25 min.
Blat galben:
- 4 oua
- 8 lg zahar
- 8 lg faina
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa, iar mai departe se adauga treptat galbenusurile si faina.Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm in prealabil tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul deja incins la o temp. de 180 grade C, timp de 25 min. Se raceste.
Crema:
- 200 ml lapte
- 4 linguri faina
- 250g unt
- 250g zahar
- esenta de vanilie
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert, pana se ingorasa totul, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce crema calda s-a racit se incorporeaza in unt cate putin din crema si acesat crem se pune intre foi (vezi la asamblare)
Glazura:
- 1 cioco amaruie sau cu lapte de 150 g topita la microunde cu putina apa. Se amesteca totul pana se omogenizeaza apoi se subtiaza cat se doreste cu apa/lapte si se pune deasupra prajiturii.
Se da la rece peste noapte. A doua zi se taie patratele.
Prajitura astfel nu mai necesita sa steie deoarece foile sunt deja moi! Se poate taia dupa 4 ore de stat la frigider si a se consuma fara mila!
Asamblare:
- foaia maro
- crema galbena
- blatul aben
- crema galbena
- foaia maro
- glazura
Te felicit pentru bloggul tau ! Am vazut mai multe blogguri dar ,parca nici unul nu este ca al tau ,foarte complet ,foarte expresiv ,cu multe invataturi pentru multe dintre noi.Inca odata te felicit ! Apropo! Aceasta este una dintre prajiturile mele preferate ...Succes!
RăspundețiȘtergereUn gand bun catre tine,camy-maria