sâmbătă, 24 iulie 2010

Mazare verde cu morcovi si chiftele

Am tocat urmatoarele:

- 1 morcov

-2 catei usturoi

-patrunjel verde

-1 ceapa

Le-am calit putin in ulei dupa care am adauga 2 linguri de pasta de tomate. Am stins cu apa, am completat cu apa.

Mazarea verde a fiert inainte.


ia uitati:



mazarea verde am scos-o din oala in care a fiert pentru a face loc sosului...





am pus la calit putin in ulei:


Am adaugat pasta de tomate:



am mai pus apa:


am pus mazarea fiarta:
 
 

am folosit morcovi de aceea mici si dulci. I-am luat la oferta cu cu 2 ron punga


Am pus morcovii si am mai lasat sa fiarba 10 minute

 

foarte bun:



-apoi am dizolvat 2 lingurite de faina in lapte si am turnat peste. A mai fiert 5 minute


    -am facut niste chiftele rapide in timp ce s-a fiert mazarea la inceput:



si gata:


inca una:

vineri, 16 iulie 2010

StruguriiEnergie /portie standard 60 kcal Bogati in compusi aromatici Intrebuintarea strugurilor in productia de stafide si vin era foarte raspandita in vechime. Vitis vinifero este specia care se afla la baza majoritatii retetelor moderne din struguri. A fost adusa in lumea Noua de Columb, in 1492, apoi de spanioli si portughezi, care au ajuns in America de Nord si in cea de Sud. SUA este acum a doua cea mai amre producatoare de struguri si stafide din lume. Strugurii sunt unici in nutritie, pentru ca intaresc, curata si regenereaza organismul, fiind ideali pentru covalescenta si utili pentru anemie, oboseala si afectiuni precum artrita, guta si reumatismul. Beneficiile lor in nutrtitie au fost confirmate de Mahatma Gandhi, care obisnuia sa bea suc d




Energie /portie standard 60 kcal

Bogati in compusi aromatici

Intrebuintarea strugurilor in productia de stafide si vin era foarte raspandita in vechime. Vitis vinifero este specia care se afla la baza majoritatii retetelor moderne din struguri. A fost adusa in lumea Noua de Columb, in 1492, apoi de spanioli si portughezi, care au ajuns in America de Nord si in cea de Sud. SUA este acum a doua cea mai amre producatoare de struguri si stafide din lume. Strugurii sunt unici in nutritie, pentru ca intaresc, curata si regenereaza organismul, fiind ideali pentru covalescenta si utili pentru anemie, oboseala si afectiuni precum artrita, guta si reumatismul.

Beneficiile lor in nutrtitie au fost confirmate de Mahatma Gandhi, care obisnuia sa bea suc de struguri in timpul posturilor sale lungi, fapt care a incurajat introducerea regimurilor alimentare doar cu struguri pentru o gama larga de afectiuni, cum ar fi cele cutanate, ale sistemului urinar, artritei si gutei. O cura de doua zile de struguri la fiecare zece zile este recomndata celor care doresc sa piarda in greutate. Multi naturisti sunt de parere ca strugurii trebuie consumati separat, nu la masa deoarece fermenteaza rapid in stomac. De asemenea se recomanda sa mestecati struguri in caz de gingivita.

Strugurii contin un numar urias de compusi aromatici - mai multi decat la oricare alte fructe. Cei mai importanti sunt acidul tanic astringent, flavona, antocianidele rosii, linalolul, geraniolul si neroulul.n Acestea sunt considerate n substante care ofera strugurilor proprietatile lor anticancerigene.




.

Merele

Energie pentru un mar 47 kcal
Bogat in vitamina C si fibre solubile

Un mar pe zi tine doctorul departe, insa doua sunt un intaritor veritabil pentru inima si circulatie.

Merele contin o cantitate mare de pectina, o fibra solubila care ajuta organismul sa elimine colesterolul si il protejeaza de poluanti de mediu.

Cercetatorii din Franta, Italia si Irlanda au descoperit ca 2 mere pe zi pot scadea cu 10% nivelul colesterolului.

Pectina are efecte in fata unor metale grele, ca plumbul si mercurul, ajutand organismul sa le elimine.

De asemenea, merele contin acizi malici si tartarici,care ajuta la digestie si sunt foarte utili in cazul consumului de alimente grase. Vitamina C din mere ajuta la buna functionare a sistemului imunitar.

In medicina traditionala, merele au fost intrebuintate impotriva bolilor.

Cateva mere consumate elimina mahmureala de dimineata.
 
 


marți, 13 iulie 2010

Lamaia




Energie /portie standard 1 kcal


Bogate in vitamina C si bioflavonoizi
Lamaile si-au castigat reputatia de remediu impotriva scorbutului cu mult inainte sa se descopere vitamina C. Ele contin in abundenta aceasta vitamina - 100 g ofera mult peste necesarul zilnic recomndat - dar si cantitati mici de vitaminele B, vitamina E si cantitati substantiale de potasiu, magneziu, calciu, fosfor si minerale dure importante ca zinc, fier, cupru si mangan. Aceastea activeaza sistemul imunitar, stimuland activitatea leucocitelor. Lamaile sunt bogate in bioflavonoizi, limonen si mucilagii, acestea din urma fiind benefice si pentru stomac. De asemenea, sucul de lamaie stimuleaza activitatea pancreasului si ficatului.


Lamaile sunt folosite in medicina traditionala pentru tratarea infectiilor tractului respirator. Un pahar de suc de lamaie cald baut inainte de culcare impreuna cu o lingurita de miere este un remediu pentru raceala si tuse.

Efectele sale antibacteriene il fac un remediu optim pentru impotriva durerilor in gat, ulcerelor bucale si gingivitei, cazuri in care se recomanda gargara sau spalatul gurii cu un pahar de apa in care s-au amestecat in catitati egale suc de lamaie si apa fierbinte.


Important:

- Intaresc sistemul imunitar
- Utile pentru probleme digestive si gingivale si ulcere bucale.

vineri, 9 iulie 2010

Prajitura Televizor

Pajitura Televizor, o reteta mai buna si mai usoara, zic eu. Ma refer la cele 2 foi cu amoniu care sunt inlocuite cu 2 foi din blat cu unt...
Ingrediente:
Pentru cele 2 foi maro:
- 250g faina
- 5 oua
- 120g unt
- 120g zahar
- 150ml lapte
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita bicarbonat
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua parti din care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la o temp. De 180 grade C timp 25 min.