Nu stiam ce nume sa le dau!
Comentarii puteti face AICI
Nu am poze pas cu pas deoarece nu am avut aparatul la mine dar promit a in curand le voi mai face si voi pune poze pas cu pas.
Ingrediente:
Aluat:
- 150 g nuca macinata
- 200 unt
- 100 zahar
- 2 galbenusuri
- nucsoara
- 1 vanilie
- scortiosara
-150 g faina
Ornat:
- crema Nutella
- 200 ml lapte
- 100 g ciocolata alba si neagra
- nuca de cocos
Cum procedam:
- se prajesc putin nucile intr-o tigaie din teflon. Se lasa la racit. Se bate bine untul cu zaharul pudra, galbenusuri si mirodenii. Se adauga faina si nucile reci macinate si se framanta aluatul. Se modeleaza sub forma de bila, se infasoara in folie transparenta, apoi se da la frigider 30 minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade C, se tapeteaza cu harti de copt 2 tavi. Pe planseta tapetata cu putina faina se intinde o foaie de aluat. Cu o forma speciala se decupeaza 80 discuri, care se aseaza in tavi. Se coc 10 minute. Se trag afara din tava cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit.
Ca si crema avem nutella la borcan cu care vom unge putin discurile si le vom lipi.
Se topeste ciocolata alba si neagra la microunde, se dizolva cu putin lapte sa nu fie prea groasa, apoi se ung cu pesnula aceste discuri cu ciocolata neagra si apoi alba, pe rand, o jumatate facem neagra si o jumatate facem alba...sau le coloram cum dorim.
Se pun deoparte pe o suprafata acoperita cu folie e aluminiu, se pot introducem rapid si la frigider sa se intareasca ciocolata. Se poate presara nuca de cocos.
Par gustoase!
RăspundețiȘtergereSunt foarte bune si Stefan al meu le-a degustat cu placere!
RăspundețiȘtergere