vineri, 23 aprilie 2010

Melci cu nuca si cacao

Acesti melci sunt deliciosi si putem varia cu umpluturile....adica putem umple cu ce dorim!

Pentru aluat:

- 6 galbenusuri

-1 kg faina

- 100 g zahar pudra

- 160 g  margarina

- 150 ml ulei

- 1 pachet mic cu drojdie

- esenta de rom

-1 plic zahar vanilat

- 500 ml lapte caldut

Pentru umplutura:

- 1/2 pachet de margarina

- 1 cana de nuca zdrobita

- 100 g stafide inmoiate in rom

- cacao

-1 lingurita scortisoara

Cum facem:

Amesteca galbenusurile cu uleiul. Adauga trepatat zaharul vanilat, romul, amestecand continuu. Adauga drojdia sfaramata cu dosul furculitei si jumatate din laptele in care ai dizolvat zaharul.

Amesteca bine si toarna in ploaie faina. Adauga margarina inmuiata, restul de lapte si framanta sa iasa aerul. Lasa sa se odihneasca 1 ora.

Imparte aluaul in doua si intinde foi. Unge-le cu putirna margarina si presara deasupra nucile, stafidele, zaharul si scortisoara . Ruleaza cu grija dupa care taie felii groase.

Aseaza melcii intr-o tava in care ai pus hartie cerata sau ai uns-o cu margarina si tapetata cu faina si lasa-i sa creasca 20 minute. Da la cuptor 45 minute.






Sectiune:

Am copt aici in tava rotunda:







Un comentariu:

  1. Doamne ce mari si frumosi sunt,si cat de pufosi trebuie sa fie!Felicitari pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!