Pentru blat:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 1 plic vanilie
- 1 lingura faina
- 1/2 lingurita scorti soara macinata
- 250 g miez de nuca
Pentru umplutura:
- 750 ml smantana dulce(20% grasime)
- 1 lingurita zahar
- 2 plicuri intaritor frisca
- 1 plic vanilie
- 100 g ciocolata amaruie
Pentru decor:
migdale feliate + frisca spritata
Cum procedam:
Pentru aluat se bat ouale cu mixerul, la viteza maxima timp de un minut, se presara in ametsec zaharul, zaharul vanilat, apoi s emai bate inca 2 minute.
Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si miezul de nuca si se adauga, amestecand cu mixerul la viteza, in compozitia preparata anterior.
Se pune aluatul intr-o tava de 30/40 cm, unsa si tapetata cu hartie pentru copt.
Cuptor electric cca 200 C (preancalzit)
Cuptor cu aer fierbinte cca 180 C (preancalzit)
Cuptor cu gaz treapta 3-4 preancalzit
Timp de coacere: 12-15 minute
Imediat dupa coacere prajitura se rastoarna pe hartie pentru copt, pntru copt, presarat cu zahar. Hartia de copt care a fost in cuptor se umezeste usor cu apa rece sis e indeparteaza cu grija. prajitura se lasa la racit apoi se taie vertical in doua.
Pentru umplutura se bate smantana cu zaharul, vanilia si intaritorul de frisca. Ciocolata se taie foarte amrunt si se amesteca cu jumatate din crema.
Crema amestecata cu cioco se intinde pe una din jumatatile din blat. Cealalta jumatate de blat se pune peste si se unge cu o parte din crema fara ciocolata. cu ajutorul unui cutit de marcheaza felii.
Restul de crema se puneintr-un sprit si se orneaza fiecare felie. Se decoreaza prajitura cu migdale razuite. Eu am decorat-o toata, roata si deasupra cu aceste migdale, apoiam taiat-o cuburi.
imagini din timpul prepararii:
O combinatie minunata: nuca + ciocolata. Imi place tare mult tortul, am sa-l incerc in mod sigur. Felicitari!
RăspundețiȘtergeremultumesc maria!
RăspundețiȘtergere