sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Sarmale

Am facut si eu sarmale dupa reteta careo fac eu si ne place!




Avem nevoie de :

- 1-2 verze intregi murate

- 1 kg de carne tocata

- 2 cepe

-sare,piper

-orez

-carnat sau costita afumata

-smantana la servit

-2 oua

-2 lingurite boia dulce


Cum procedam:

-taiem frumos frunzele de la varza murata

-calim cele 2 cepe in putin ulei pana luceste ceapa, deci nu o aducem pana la prajire!

-amestecam carnea toata cu oulae, condimentele,boiaua, punem apoi ceapa calita si adaugam orez cat dorim noi. E pun la 500 g carne tocata 1 cescuta de cafea de orez.

-incepe si umplemcu compozitia formata frunzele de varza, pe care le taiem in jumate, deci eu o frunza medie o tai in jumatate, indepartez partea tare a verzei si apoi umplu cu umplutura de carne. Fiecare le invelste dupa ce modalitte vrea doar trebuie sa avem grija sa fie stranse bine sa nu iasa carnea afara

-le asezam pe torte rand pe rand dupa cum le inleim, intr-o oala gen cratita, deci nu foarte adanca si nici foarte ingusta.

-Acoperim cu apa, deci nu sa pluteasca in apa, ci punem apa cat sa le acopere. Desupra eu am us carnat de casa bucati si cateva felii groase de costita afumata.

Sunt foarte gusotase sarmalele cu carnat de casa deoarece acesta la fiert isi va lasa culoare cea portocalie si un miros.....

-Acoperim apoi cu ramasite din vara murata ramase.

-Dam la feirt 3 ore la foc mic de tot. Ele sunt bune daca se fierb destule ore la foc domol

- se servesc cu smantana la sfarsit!













2 comentarii:

  1. Nu te "invidiez" decat pentru varza ca eu nu gasesc aici decat din cea cu frunze groase. :)
    Arata tare bine farfuria aia, iar gustul carnii afumate fierte cu sarmalele e inegalabil.

    Ai niste premii pe blogul meu pentru toata activitatea ta, daca-ti face placere poti veni sa le iei.

    Un an nou fericit iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de premii.Esti o draguta!

    Te invit inntr-un forum al meu:

    www.bucatarianoastra.com

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!