Ingrediente:
-1 kg biscuiti tari
-esenta de vanilie
-1 ou
-200 g margarina
-200 g stafide
-3 lingurite rom
-4 linguri cacao
-200 g zahar
-300 ml apa
Cum procedam:
Se pregateste un sirop de zahar, margarina, vanilie, rom, ou si se lasa sa fiarba pe baie de aburi cam 30 minute.
Biscuitii se rup si se pun intr-un bol apoi se stropesc cu rom. Se adauga apa 300ml, cacaoa si stafidele.
Cand siropul s-a racit se toarna peste biscuiti si se amesteca pana se obtine o compozitie groasa si bine legata. Se toarna totul intr-o tava de cozonac, tapetata cu folie de plastic, se acopera cu folie si se baga la frigider pana a doua zi. A doua zi se taie felii potrivie.
-retea luata din revista Libertatea pentru femei
Biscuitii tari si margarina:
Facem siropul:
Asa am rupt biscuitii:
Siropul trebuie sa fiarba pe foc 30 minute:
Punem compozitia toata intr-o tava de chec in care am pus folie subtire de plastic, o indesam bine:
Am umplut tava:
Dam la frigider iar a doua zi rasturnam pe tava:
Taiem fara mila:
ottimo è un classico il salame!
RăspundețiȘtergere