miercuri, 21 octombrie 2009

Supa de chimen cu oua si crutoane


Avem nevoie de:
-1 ceapa
-4 oua
-1 lingurita otet
-1 lingura faina
- sare, piper,vegeta
-chimen
-smantana
-1 lingurita boia dulce
Cum procedam:


- prajim putin faina intr-o lingura de ulei, o ametim asa, deci nu mult:))
- trebuie sa avem ceaiul de chimen facut. Cat ceai vom face atat supa ne va iesi! Eu am facut 2 litri. Il strecuram de semintele de chimen.
- taiem ceapa cubulete si o daugam peste faina, apoi punem boiaua si stingem repede cu ceaiul de chimen gata preparat
- lasam sa fiarba iar intre timp ne batem cele 4 oua, adaugand apoi 1 lingura mare de smantana. Facem un talmes balmes:))
- turnam ouale cu smantana in supa amestecand repede de tot
- lasam totul sa fiarba si adaugam 1 lingurita de otet
- se adauga apoi in fiecare farfurie cuburi de paine prajita sau chiar si kubeti din comert.



4 comentarii:

  1. In sfarsit, esti prima care da reteta exact asa cum este ea facuta, in ardeal la mama ei acasa !

    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. cat chimen trebuie pentru doi litri de ceai?
    as vrea sa fac supa chiar astazi...

    RăspundețiȘtergere
  3. pai nu stiu sa-ti spun...dupa ochi am facut.cam 2 linguri poti pune...

    RăspundețiȘtergere
  4. Supa a intrat deja in meniul obisnuit al familiei mele, pt. ca le-a placut f.mult
    de prima data. Multumesc pt. reteta !

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!