Avem nevoie de:
-1 ceapa
-4 oua
-1 lingurita otet
-1 lingura faina
- sare, piper,vegeta
-chimen
-smantana
-1 lingurita boia dulce
Cum procedam:
- prajim putin faina intr-o lingura de ulei, o ametim asa, deci nu mult:))
- trebuie sa avem ceaiul de chimen facut. Cat ceai vom face atat supa ne va iesi! Eu am facut 2 litri. Il strecuram de semintele de chimen.
- taiem ceapa cubulete si o daugam peste faina, apoi punem boiaua si stingem repede cu ceaiul de chimen gata preparat
- lasam sa fiarba iar intre timp ne batem cele 4 oua, adaugand apoi 1 lingura mare de smantana. Facem un talmes balmes:))
- turnam ouale cu smantana in supa amestecand repede de tot
- lasam totul sa fiarba si adaugam 1 lingurita de otet
- se adauga apoi in fiecare farfurie cuburi de paine prajita sau chiar si kubeti din comert.
In sfarsit, esti prima care da reteta exact asa cum este ea facuta, in ardeal la mama ei acasa !
RăspundețiȘtergeremultumesc!
cat chimen trebuie pentru doi litri de ceai?
RăspundețiȘtergereas vrea sa fac supa chiar astazi...
pai nu stiu sa-ti spun...dupa ochi am facut.cam 2 linguri poti pune...
RăspundețiȘtergereSupa a intrat deja in meniul obisnuit al familiei mele, pt. ca le-a placut f.mult
RăspundețiȘtergerede prima data. Multumesc pt. reteta !