Avem nevoie de:
-6 oua, 7 linguri zahar, 7-8 linguri pesmet alb
Cum procedam:
Se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu zahar, cu mixerul, pana se topeste zaharul, se bat albusurile spuma tare, dupa care se amesteca cu galbenusurile si cu pesmetul. Se coc savarinele in forme de tabla, sau in tavi de briose ca e mult mai comod. Cand s-au racit, se insiropeaza, dupa care se umplu cu frisca. Din aceasta compozitie rezulta 18 - 20 bucati.
Sirop: 200 ml apa200 g zahar, 2 fiole esenta rom.
Pentru ornat foloseste 500 ml frisca si dulceata deasupra dupa preferinte.
deliziose!
RăspundețiȘtergereO ce mult n-e plac gombouti cu prune!vai pot servi unul?nu am facut recent(santierul si problemele lui!)se pot oare Veronica pune prune la congelator?si sa folosesc la gombouti?
RăspundețiȘtergereLa mine pe blog te asteapta un premiu deulce cu ciocolata si zahar!te rog sa-l ridici!te pup si o seara placuta!