miercuri, 29 iulie 2009

Placinta cu afine





Avem nevoie de:
-400 g afine
- 1 kg branza dulce de vaci
- 125 g unt moale
- 200 g zahar
- 1 pachet zahar vanilinat
- 4 linguri suc de lamaie
- 4 oua
- 4 linguri de gris
- 2 lingurite praf de copt
- 1 pachet budinca de vanilie
- zahar pudra
Preparare:
1. Scurgem visinele si branza de vaci intr-o strecuratoare fina. Batem untul cu 100 g zahar pana obtinem un amestec spumos, adaugam zaharul vanilinat si sucul de lamaie si batem totul pana obtinem o crema omogena. Separam ouale. Incorporati galbenusurile unul cate unul. Amestecam grisul cu praful de copt si budinca de vanilie, apoi incorporam acest amestec incet in crema. Batem albusul cu restul zaharului pana cand amestecul se intareste. Incorporam afinele, branza dulce si spuma de ou in crema. 2. Incingem cuptorul la 175ºC. Turnam crema obtinuta intr-o forma de sufleu (ø 26 cm), intindeti-o uniform si coaceti-o cca. 70 de minute. Apoi lasam prajitura sa se linisteasca 30 de minute in forma. Inainte de servire, presarati-o cu putin zahar pudra.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Arata prea bine! Ai un premiu de la mine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuza-ma, Vero, dar corecteaza-ma daca nu am inteles, te rog: scrii ca se separa ouale si le incorporam unul cate unul! Galbenusurile, bineinteles, nu-i asa? Ca albusurile se bat spuma si se adauga la final.
    Si pachetul de budinca? Adaugam doar praful de budinca sau facem o budinca cu 500 ml lapte si praful din pachet?
    Vreau sa fac maine aceasta placinta, arata minunat, felicitari!
    Iti multumesc!
    Liana

    RăspundețiȘtergere
  3. Budinca o pui asa cum scrie in reteta!
    La sf. in reteta scrie ca "batem albusul cu restul de zahar...." deci, se pune albusul la sfarsit.
    In reteta se refera atunci cand spun de incorporat, la galbenusuri. am sa scriu in reteta ca e vorba de galbenusuri:))

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!