Ingrediente:
-10 kg de caise coapte
- 2 plicuri de conservant dr. otker
Se pune la 1 kg de fructe 800 g de zahar!
Puteti folosi si aspirina iar salicil este tot una cu acest conservant.
Puteti folosi si aspirina iar salicil este tot una cu acest conservant.
Cum facem:
- Scoatem samburii din caise si le lasam jumatati.
- Am pregatit tot intr-o cratita de 15 litri.
-Varsam tot zaharul peste caise si lasam asa peste noapte. Maine zi dimneata punem toata compozitia pe foc si lasam sa fiarba 30 minute (amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand) dupa care punem deoparte pana a doua zi. A doua zi dimineata lasam iarasi sa fiarba 30 minute si punem deoparte la racit. Acoperim cu ceva deasupra.Tot a doua zi dimineata mai fierbem odata seara 30 minute dupa care si punem dulceata in borcane. Borcanele trebuie sa fie intai spalate, apoi sterlizate.
Cum facem sterilizarea:
-Curatam borcanele cu solutie de vase si burete, le clatim foarte bine, dupa care le punem pe o tava in cuptor in care am putin puna apa si asezam borcanale cu gura in sus si lasam in cuptor la foc mediu 30 minute. La cele care au cuptor electric, punem la 150 grade C, 30 minute. Luam pe rand cate un borcan cald si turnam dulceata calda cu un polonic, dupa care punem capacul si insurubam. Dupa ce am umplut toate borcanele le invelim in prosoape sau patura si le lasam asa 1-2 zile.
Sper ca n-am ofensat pe nimeni dar alfel nu stiu sa explic. :))
mmm..ai un blog foarte dulci...si mi-ai facut o pofta de dulceata..yamyamy
RăspundețiȘtergereCe ati preparat aici duce spre dulceata ca aspect dar e GEM !E o diferenta intre cele doua preparate.
RăspundețiȘtergereDragomir.