RETETA IMI APARTINE!
Blatul:
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 plic creme ole
Se bat albusurile bat apoi se adauga zaharul dupa care se aduaga pe rand cate un galbenus pana le terminam. La sfarsit punem plicul de cioco, creme ole si mai amestecam cu mixerul 15 secunde.Se coace in cuptorul preincalzit 25 minute.
Crema:
Am facut crema pas cu pas AICI
Avem nevoie de:
-2 ciocolati de 100 g amarui
-300 ml frisca lichida
-inca 300 ml de frisca lichida (la sfarsit)
Cum facem:
Se rupe ciocolata in frisca si se pune pe foc, apoi se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se da la rece, la frigider (minim 3 ore) la altii 24 ore sau mai putin. Ea trebuie sa se intareasca la frigider
Se baga mixerul in ea si se amesteca turnand treptat cealalta parte de frisca, adica 300 ml, pe rand. Deci turnam frisca putin, amestecam cu mixerul si tot asa pana terminam toata compozitia de 300 ml de frisca.
Hai ca nu e greu!
Peste blatul racit se pune spuma asta ganache apoi pune o glazura de ciocolata de care vreti voi, eu am folosit una dr. otker la rece.
Deasupra am pus ciocolata speciala de prajituri alba bucatele.
Am mai facut prajitura asta de multe ori
SI
Sub forma mai festiva cu trandafiri facuti tot din aceeasi crema:
La noi se praznuieste Sf Mucenita Ana, azi...poate de aia ai numit-o asa :)
RăspundețiȘtergerearata bine ,cred ca e super gustoasa, din pacate eu nu pot sa fac dulciuri deocamdata |:
Buna ziua.Urmaresc de ceva vreme blogul tau si sunt uimita de ce-ti iese din manute.Felicitarile mele!
RăspundețiȘtergerePrajitura Ana si cea de branza sunt si ele la inaltime....am sa incerc sa o fac si eu Prajitura Ana,asta ca tot ma cheama asa.
aaa,am uitat sa intreb,Care este crema ole si cu ce poate fi inlocuita in cazul in care nu o am la indemana?
RăspundețiȘtergereMmm imi plaaacee :)
RăspundețiȘtergereBuna prajitura si nici nu e greu de facut.
RăspundețiȘtergereRevin mereu cu mult drag pe blogul tau, asa ca iti ofer ultimele trei premii primite recent.
Creme Ole se poate inlocui cu ceva desert care se face la rece.
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Didona, multumesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pt raspuns.... crema la rece ,ceva gen sarlota??
RăspundețiȘtergereOau...faci niste prajituri si niste torturi....ai telent cu carul (nu ca nu ti-ar mai fi spus si altii treaba asta).
RăspundețiȘtergereSunt foarte foarte frumoase torturile pe care le faci...felicitari!
Te pup
Iona, multumesc cu intarziere si multumesc tuturor celora care ma citesc!
RăspundețiȘtergereCat traim invatam!
Veronica,
RăspundețiȘtergereAs vrea sa incerc reteta de Prajitura Ana. Eu locuiesc in America si nu gasesc Creme Ole aici. Cu ce o pot inlocui? Plicul de care vorbesti are si faina in el ca nu am vazut faina in reteta de blat?
Multumesc
Oana
Nu stiu ce sa zic, cu ce s-o inlocuiesti. Sigur este ceva crema de cioco la voi in plic care se prepara la rece doar cu lapte sau apa!
RăspundețiȘtergereBlatul nu are faina, e bine asa cum e in reteta!
Se adauga acest plic care tine locul fainei. Blatul se coace si ramane asa de parca ar fi insiropat dar nu e.
Foarte bine arata,felicitari,simplu de facut,crema face tot meciul!!:)))
RăspundețiȘtergere