-m-am inspirat de pe culinar.ro si de pe blogul lui Lily si am facut reteta asta:
Pentru blat avem nevoie de:
-10 oua
- 200 g zahar
- 5 linguri de pesmet
-5 linguri de faina
-1 plic praf de copt
-5 linguri miere de albine
-3 linguri cacao
-50 ml lapte
-270 ml ulei
Cum procedam:
-batem bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc,pana devine totul o spuma
-adaugam faina cu cacao si pesmetul, praful de copt si omogenizam totul bine cu mixerul
-apoi adaugam treptat laptele cate putin,urmeaza uleiul
- punem si mierea de albine si omogenizam iarasi cu mixerul.
-batem cele 10 albusuri bine de tot si amestecam albusurile cu compozitia de galbenusuri incet pana se omogenizeaza totul.
-pregatim o tava cu hartie de copt si turnam toata compozitia in tava-dam la copt 30 minute.
Verificam cu scobitoarea.
Acest blat este un blat mai altfel, mai pufos,el la copt trebuie sa se ridice putin si ramane pufos de tot.Blatuol cand e copt crapa putin al mijloc. La mine asa a fost. Lasam deoparte la racit, apoi indepartam hartia de copt. Facem asta asa deoarece cand blatul e cald, se poate rupe daca luam imediat hartia de copt. Racit blatul il taiem in 2 cu grija.
Crema:
- 500 ml frisca
-500 ml lapte
-1 plic gelatina dr. otker
-6 linguri de zahar
-5 linguri faina
-esenta de vanilie
Cum procedam:
-dizolvam faina in lapte cat e necesar.
Restul de lapte il punem pe foc, aduagam zaharu si treptata apoi cand laptele fierbe punem faina dizolvata.
Amestecam repede, deci nu ne desprindem de aragaz.
Faina trebuie sa fie bine fiarta in lapte altfel crema devine la gust nisipoasa.
Amestecam cu lingura de lemn totul bine, nu e voie sa fie cocoloase, totul trebuie sa iasa fin de tot.
La sfarsit adaugam esenta de vanilie.Lasam crema la racit.Pune gelatina granulata plic de 20 g la umflat in apa rece 10 minute.Batem frisca si apoi incorporam crema racit ain frisca si omogenizam bine de tot cu mixerul. Gelatina umflata o punem intr-o craticioara pe foc la topit, deci nu la fiert ca altfel se distruge.Gelatina topita o turnam peste crema cu frisca si amestecam cu mixerul. Dam putin la rece sa se intareasca, vreo 20 minute.Asamblarea:-primul blat + toata crema intinsa frumos + al doilea blat + glazura de ciocolataDupa ce punem al doilea blat peste crema dam prajitura la frigider pana facem glazura.Glazura cand o turnam prajitura trebuie sa fie putin rece.
Glazura am facut-o asa:
- 2 ciocolati de care vreti voi, dar recomandat este sa fie pentru glazura expres si neparat de calitate. Eu am folosit Lind pentru glazura
-frisca lichida
Am rupt ciocolata bucatele si am adaugat 50 ml de frisca lichida, apoi am dat la microunde 3 minute.
Am amestecat ca la maioneaza pana s-a topit toata ciocolata si apoi am adaugat frisca lichida pana mi-a placut consistenta glazuriiSe toarna glazura in mijlocul prajiturii pe blat si apoi am intins-o putin cu cutitul deoarece era foarte groasa (asa trebuie sa fie si nu subtire sa curga). Dam repede la rece pana a doua zi. Cel mai bine se taie patrate dar se poate taia daca vreti si varianta dreptunghi.
A doua zi se taie prajitura cu un cutit lung inmoiat in apa calda.Aceasta este o varinata a Prajiturii Kinder Pingui dar vreau sa fac varianta originala de pe un forum sarbesc, varianta mai grea si putin mai mult de lucru dar merita zic eu. Voi face de sarbatori.Este foarte gusotasa, delicoasa si am s-o fac mereu.
Se poate folosi la glazura cicolata cu lapte de calitate, sa fie mai buna pentru copii.
Daca aveti putina imaginatie se pot face foarte multe combinatii facand aceasta prajitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!