Ingrediente pentru blat:
- 50 g unt
- 2 oua
-200 g zahar
-300 g faina
-2 linguri miere
-200 ml lapte
-1 lingurita bicarbonat
Pentru glazura:
- 250 g zahar
- 200 g unt
- 4 linguri lapte
- 3 linguri cacao
- 250 g cocos (pentru tavalit)
Cum procedam pentru blat:
Se pun zaharul, ouale, mierea si untul intr-un castron si se mixeaza bine, pana devine totul omogen, ca o crema. Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul si se tot pune pa rand pana se termina faina si laptele Aluatul trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase. Se toarna intr-o tava in care am pus hartie de copt apoi dam la cuptorul preancalzit la 170°C si se lasa timp de 15 minute, dupa acre reducem temperatura cuptorului la 150°C si mai lasam aproximativ 10 minute. Baltul se raceste dupa care se taie in patrate,in cuburi.Tava mea are 20/30 cm.
Pentru glazura:
Adaugam toate ingredientele intr-o oala si lasam la foc mic, amestecand intr-una, pana devine un amestec omogen,se topeste zaharul.Cocosul ras se pune pe o farfurie lata, glazura la fel, se pune intr-o tava lata(astfel se inmoaie mai usor patratele adica nu se imbiba prea tare cu glazura).Se pot face tot felul de combinatii: puteti folosit glazura alba din ciocolata alba apoi le tavaliti prin nuca sau cocos colorat.Foarte buna!Am s-o fac in curand cu ciocolata alba tavalita prin nuca si cocos alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!