Avem nevoie de:
-2 cartofi
-2 morcovi
-2 vinete
-2 rosii
-2 ardei grasi
-1/4 de varza
-1 leg patrunjel
-2 dovlecei
-2 ceapa
-cativa catei de usturoi
-sare, piper
-ulei
-200 ml suc de rosii
-1/2 cescuta vin alb
Se pot pune orice fel de legume si cat doriti d-voastra:))
Nici eu nu am respectat reteta. Am pus 3 cepe, 4 morcovi,4 catei usturoi,in loc de bulion am folosit pasta de tomate,1 dovlecel,1 varza mica de tot intreaga, 2 patrunjel radacina,5 ardei.
Cum procedam:
-se taie cubulete ceapa,vinetele,ardeii,cartofii. Varza o radem, morcovii la fel.Eu am pus morcovii cu ceapa,usturoiul la tocator si restul legumelor le-am taiat cubulete. Se pune putin ulei intr-o oala adanca si se calesc legumele putin. Am pus si putin apa. Apoi am adaugat pasta de tomate si vinul,apoi condimentele. Am omogenizat tot si am varsat toata compozitia intr-o tava de aragaz adanca. Am taiat rosiile deasupra si am tocat putin patrunjel verde. Am acoperit cu folie, am completat cu apa legumele si am dat la cuptor pana a scazut apa. Se verifica daca sunt fierte legumele,cu furculita.:))
Super apetisant si cred ca este si usor pentru ca-l poti consuma si rece.
RăspundețiȘtergereImi plac retetele tale si apreciez talentul tau in special la torturi, de unde ma voi inspira.
Te-am trecut in lista mea de preferate, daca ai timp te astept pe la mine la http://dana2dor.blogspot.com, si daca iti va placea ce vezi, nu m-as supara sa ma treci si tu in listuta ta.
Te pup si te voi mai vizita curand.
Dana