-pentru blatul cu nuca:
-3 oua, 3 lg. nuca macinta, 2 lg faina, 1 lingurita praf de copt, 3 lg zahar. Se face un blat din toate astea in ordineabatem albusurilr, adaugam zaharul,apoi galbenusurile, urmeaza nuca,la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se coace 25 minute la foc mediu in tava unsa si tapetata cu faina.
-pentru cele 2 foi de dobos:
-5 oua, 5 lg zahar, 5 lg faina, 2 lg apa. Se fac 2 foi care se coc pe dosul tavi (tava unsa cu unt)cate 10 minute fiecare,pe rand
Mai avem nevoie:
-2 pungi a 100 g de biscuiti,perinite VIVA
-200 ml de capuccino dizolvat (in care vom inmoia putin perinitele inainte de a le pune una langa alta pe prajitura)
Crema:
-3 oua intregi, 200 g zahar pudra,2 lingurite faina,200 ml lapte.
Toate acestea se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa.Se da la racit.
-1 cub de margarina rama
Crema racita se amesteca cu cubul de rama.Se aduag trepata din crema in margarina frecata putin inainte.Se omogenizeaza totul bine cu mixerul
Mai avem nevoie de 100 g zahar pe care trebuie sa-l topim ca sa stropim primul blat,cel de nuca
Asamblare:
-blatul cu nuca, punem zaharul topit peste, apoi crema, perinite Viva inmoiate,crema, foaia dobos 1, crema, foaia dobos 2, glazura de ciocolata.
Eu am picurat doar glazura deasupra.
Se da la rece 4 ore dupa care se taie.
-3 oua, 3 lg. nuca macinta, 2 lg faina, 1 lingurita praf de copt, 3 lg zahar. Se face un blat din toate astea in ordineabatem albusurilr, adaugam zaharul,apoi galbenusurile, urmeaza nuca,la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se coace 25 minute la foc mediu in tava unsa si tapetata cu faina.
-pentru cele 2 foi de dobos:
-5 oua, 5 lg zahar, 5 lg faina, 2 lg apa. Se fac 2 foi care se coc pe dosul tavi (tava unsa cu unt)cate 10 minute fiecare,pe rand
Mai avem nevoie:
-2 pungi a 100 g de biscuiti,perinite VIVA
-200 ml de capuccino dizolvat (in care vom inmoia putin perinitele inainte de a le pune una langa alta pe prajitura)
Crema:
-3 oua intregi, 200 g zahar pudra,2 lingurite faina,200 ml lapte.
Toate acestea se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa.Se da la racit.
-1 cub de margarina rama
Crema racita se amesteca cu cubul de rama.Se aduag trepata din crema in margarina frecata putin inainte.Se omogenizeaza totul bine cu mixerul
Mai avem nevoie de 100 g zahar pe care trebuie sa-l topim ca sa stropim primul blat,cel de nuca
Asamblare:
-blatul cu nuca, punem zaharul topit peste, apoi crema, perinite Viva inmoiate,crema, foaia dobos 1, crema, foaia dobos 2, glazura de ciocolata.
Eu am picurat doar glazura deasupra.
Se da la rece 4 ore dupa care se taie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!