miercuri, 23 aprilie 2008

BLAT PENTRU TORTURI

Avem nevoie de:
-5 oua,100 g zahar tos,150 g faina,1 lingura de ulei,20 g unt pentru uns tava)
Cum procedam:




-se freaca galbenusurile cu 2/3 din cantitatea de zahar, pana devine ca o crema spumoasa,si isi dubleaza volumul
-se adauga apoi ulei si se freaca ain continuare cu mixerul 5 minute
-separat se bat albusurile,adaugand treptat restul de zahar tos.Se toarna albusurile peste galbenusurile frecate, apoi se amesteca usor de sus in jos,ca sa nu cada albusurile
-se aduaga treptat faina amestecata cu praful de copt
-Se pune hartie cerata intr-o tava rotunda pe fund iar marginile se ung cu unt. Se toarna in ea compozitia obtinuta.
-se introduce la cuptorul potrivit de incalzit (nu la foc iute) ca sa nu se rumeneasca prea tare si sa ramana pufos. Eu am tinut cam vreo 30 minute la foc potrivit.
-Se scoate cand este gata si se lasa la racit
-Se taie pe 2 nivele, se insiropeaza apoi foile se ung cu crema preferata si se da tortul la frigider ca sa se intareasca crema, dupa care se orneaza.
La fel se poate prepara si blat de lamaie,adaugandu-se in plus o lamaie rasa si zeama de lamaie atunci cand frecam galbenusurile.
















Un comentariu:

  1. Buna ziua! Scuzati-mi intrebarea tampita, dar pt blat negru pot folosi aceeasi reteta, adaugand putin cacao?

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!