Avem nevoie de:
-20linguri apa calduta
-18linguri ulei de floarea
-soarelui
-1cub drojdie
-3linguri zahar,putina sare
-faina cat cuprinde
-2 kg mere,zahar si scortisoara dupa gust.
Cum facem:
Amesteci intr-un castron apa calduta cu uleiul,zaharul si sarea si dizolvi inauntru drojdia.dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete (ca la paine, eu nu cantaresc niciodata faina, dar cred ca in jur de 500g). Lasi 15 min la dospit. Intinzi prima foaie in tava, coci 5 min apoi pui merele calite si amestecate cu zahar si scortisoara, foaia a doua, intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min. Rece o poti pudra cu zahar+zahar vanilat.
-reteta este de post
Amesteci intr-un castron apa calduta cu uleiul,zaharul si sarea si dizolvi inauntru drojdia.dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete (ca la paine, eu nu cantaresc niciodata faina, dar cred ca in jur de 500g). Lasi 15 min la dospit. Intinzi prima foaie in tava, coci 5 min apoi pui merele calite si amestecate cu zahar si scortisoara, foaia a doua, intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min. Rece o poti pudra cu zahar+zahar vanilat.
-reteta este de post
foarte faina placinta ti-a iesit veronica!
RăspundețiȘtergereeste reteta care am scris-o eu pe culinar si pe blog nu?!
nu stiu de unde e reteta...eu am avut-o printata acasa.Probabil ca de pe ceva site.
RăspundețiȘtergereTu ai inventat-o,sa stiu!
pe site am scris ca e reteta care o face mama de foarte multa vreme,care la randul ei o stie de la bunica...si mai departe nu cunosc.iar eu de la ea o stiu.e scrisa exact ca cea de pe culinar(si de pe blog),cuvant cu cuvant.
RăspundețiȘtergerenu trebuie sa te superi!
atunci imi cer scuze, o fi de pe culinar. multumesc atunci de reteta! am sa scriu ca e de la tine!
RăspundețiȘtergerete pup