miercuri, 12 martie 2008

Papanasi II








Iaca alta reteta de papanasi de data asta cu cantitate de faina specificata,dar si asa depinde de faina :)). Eu sunt fan papanasi si as vrea si voua sa va reuseasca.
Avem nevoie de:
-500g branza de vaci proaspata (nu ricotta, nu altfel de branza)
-2 oua
-250 g faina
-1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
-100g zahar pudra (100 g zahar pudra simplu + 50 g zahar pudra vanilat)
Amestec toate ingredientele bine pana devine o pasta ,le coc in ulei incins,iar cand sunt gata le scot pe servet sa absoarba grasimea si ii servesc calzi cu smantana si gem sau diferite glazuri.
De data asta am servit cu glazura de caramel cumparata din comert si cu smantana + dulceata de caise. Eu am facut o portie si jumatate aici.
Reguli de baza la papansi si sigur ies:
-focul trebuie sa fie mic
-se prajesc pe ochiul mijlociu de la aragaz
-ulei suficient ca la gogosi
-se frig intr-o cratita adanca sau tigaie adanca

Un comentariu:

  1. Super arata. Imi plac papanasii la nebunie. I-am descoperit de vreun an de zile. Inainte stiam doar de cei fierti, dar nu se compara! Astia sunt nemaipomeniti. Prima data am mancat intr-un restaurant in Bucuresti acum vreo 4ani, am comandat papanasi si ma asteptam sa-mi aduca din cei fierti de care stiam eu, cand colo...surpriza, am primit ceva delicios.

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!