vineri, 1 februarie 2008

Medalion de vita cu piure




Avem nevoie de:
-1 kg jumate de muschi de vitel
-1 ceapa
-400 g smantana
-2 ardei
sare,piper
-2 linguri de pasta de gogosar la borcan
-patrunjel verde
-cartofi, 1 kg pentru piure
-200 ml bulion de casa
-2 lingurite boia dulce
-1 lingura faina
-lapte pt. piure
-1 lingura ulei pentru piure
-1 lingurita unt pentru piure
Se serveste cu muraturi
-se caleste ceapa cu ardeii, se pune si pasta de ardei
-se adauga boiaua,se stinge cu bulion
-se pune carnea taiata felii
-se completeaza cu apa
-se lasa sub capac sa se patrunda carne
-daca mai trebuie punem apa
-se adauga condimentele
-intre timp ne curata cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare
-carnea isi va lasa un sos propriu la care mai adaugam bulion sau apa daca trebuie
-la sfarsit, cand carnea e gata se pune smantana si apoi punem 1 lingura de faina incet sa nu se faca cocoloase, amestecam bine si lasam sa mai fiarba 5 minute.
-cartofii fierti ii sfaramam, punem putin ulei, apoi 1 lingurita de unt, amestecam bine, si incepem si punem lapte pana ajungem la consistenta dorita.






2 comentarii:

  1. Arata mai ceva ca la un restaurant.
    Felicitari Veronica!
    (Sunt cu un ochi in poza si cu celalalt in fereastra de comentarii tocmai pt ca nu ma pot dezlipi de poza :) )

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!