Al doilea tort a lui Ioji:
Blat este facut din 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faian, 2 lg ulei, 2 lg amidon, 2 lg apa,1 praf de copt.
Crema:
1 plic praf budinca cu gust de ciocolata
1 ligura amidon
300 ml lapte
80 g zahar
200 ml frisca lichida
200 g branza vaci
100 ml suc portocale
600 g visine
Se amesteca amidonul cu praful de budinca si se dizolva in 3 linguri de lapte. Restul de lapte se incalzeste intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Se adauga budinca si se ia de pe foc.Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu frisca batuta spuma, branza amestecata cu sucul de portocale si visinele curatate de samburi.
Eu am facut portie dubla la crema.
Blat este facut din 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faian, 2 lg ulei, 2 lg amidon, 2 lg apa,1 praf de copt.
Crema:
1 plic praf budinca cu gust de ciocolata
1 ligura amidon
300 ml lapte
80 g zahar
200 ml frisca lichida
200 g branza vaci
100 ml suc portocale
600 g visine
Se amesteca amidonul cu praful de budinca si se dizolva in 3 linguri de lapte. Restul de lapte se incalzeste intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Se adauga budinca si se ia de pe foc.Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu frisca batuta spuma, branza amestecata cu sucul de portocale si visinele curatate de samburi.
Eu am facut portie dubla la crema.
Glazura: 4 cioco primola amarui,frisca lichida,2 linguri alexandrion coniac,100 ml lapte.Cantitatile nu le stu exact ca eu fac consistenta glazurii dupa ochi. Topesc 3 minute ciocolata cu lapte la micro, apoi amestec repede ca la maioneza, adaug treptat frisca si coniacul
Super, ca de obicei! :)
RăspundețiȘtergerewow... tre' sa fie super la gust
RăspundețiȘtergere