Blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-4 linguri faina
-3 linguri amidon
-1 plic praf de cpt
-se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana s ealbesc si-si dubleaza volumul,apoi am amestecat cu albusurile bine batute spuma si la sfarsit cu faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si amidonul. Se pune in tava rotunda 26 cm diam. in care am pus hartie de copt si marginile le-am uns cu margarina,in cuptor la 175 grade.,30 minute, se incearca cu scobitoarea.
Crema:
-2 plicuri gelatina dr. otker de 10 g fiecare, deci 20 g
-2 conserva de fructe,una de ananas,alta de mandarine
-500 g branza de vaci
-400 g frisca batuta
-1 plic zahar vanilat
-4 picaturi de esenta rom
-6 linguri de gem,eu am pus de caise, puteti pune de coacaze sa fie mai inchis la culoare si asa e frumos contrastul
-sucul de la o jumate de lamaie
-4 galbenusuri
-200 g zahar
Cum facem:
-punem fructele la scurs
-taiem blatul in 2
-punem gelatina la umflat in apa rece 10 minute
-frecam branza cu mixerul sa se faca fina
-ne batem frisca
-punem intr-un castron galbenusurile cu esenta de rom, zeama de lamaie, zaharul, facem cu mixerul 1 minut apoi punem la bain marie si amestecam pana crema se ingroasa.
-in compozitia fierbinte rasturnam gelatina umflata si amestcam pana aceasta se topeste si totul se omogenizeaza bine
-apoi in compozitia de oua inglobam branza dupa care amestceam bine
-urmeaza sa punem frisca batuta
Asamblare:
-ne pregatim tava cu inel
-insiropam primul blat putin cu zeama din fructe
-ungem blatul cu gem
-turnam toata crema peste blat
-punem fructele si le apasam usor cu degetele in crema
-insiropam al doilea blat,il ungem cu gem si-l punem peste crema capac
-dam totul la frigider minim 4 ore
La decor am folosit:
-am prins in gelatina rosie cateva fructe, era bine sa fi avut gelatina transparenta ca arata mai bine
-pe margine am pus alune macinate prajite (cumparate). Tortul l-am uns cu putin, foarte putin jeleu transparent ca sa se prinda acele alune zaharisite macinate cumparate.
-am trecut prin sita zahar pudra vanilat
-pe marginea de sus am ornat cu glazura din lamaie cu zahar cumparata
Ce tort apetisant!
RăspundețiȘtergereai uns blatul deasupra cu ceva inainte de a pune alunele peste
RăspundețiȘtergereDa, am uitat sa precizez in reteta. Am uns cu putin jeleu transaprent de caise.Poti unde cu orice doresti cu conditia sa aibe culoarea deschisa, gen gem/jeleu caise, mere, etc.
RăspundețiȘtergereAm scris acum si in reteta.
Merci de vizita!
ieri am facut tortul asta.e super bun,sotul meu a zis ca nu te mai poti opri din mancat atat e de delicios!multumim!
RăspundețiȘtergere