Alt Tiramisu AICI
Avem nevoie de:
-4 galbenusuri
-un sfert ceasca zahar pudra
-250 gr mascarpone ( nu romanesc)
-4 albusuri
-1 pachet piscoturi de 200 g
-350 ml cafea amara
-cacao pentru pudrat deasupra
Cum procedam:
- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc. De abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune, vasul respectiv, pe foc la bain marie, amestecand bine.
- trebuie sa amestecati compozitia in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe.
-cand se obtine crema cea groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile batute spuma.
- intr-o o tava de chec punem pe fundul ei folie transparenta, si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se prea inmoaie, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Acoperim totul cu folia ramasa la capete. Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt. Se pudreaza cu cacao deasupra.
- o dati la frigider minim 6 ore, e bine de pe o zi pe alta sa-l faceti ca sta mai bine totul, apoi, rasturnati continutul peste un platou, scoatem folia si pudram cu cacao.
Incerc sa il fac si eu, cat de curand!
RăspundețiȘtergereIrina
Yamii...arata foarte bine ! Vreau si eu o bucatica !!! Nu ma satur niciodata :-) ...Vera sa stii ca am si eu reteta de Tiramisu si am facut-o cu mascarpone romanesc (de multe ori) si a iesit foarte bine, ma gandesc ca poate s-a nimerit la tine sa nu fie un lot de calitate...se mai intampla....
RăspundețiȘtergerehttp://ginuca27.blogspot.com/2007/11/tiramisu.html
Te pup !
Irina, astep s avad cum ti-a iesit!
RăspundețiȘtergereGinette, nu mai este....s-a papat repede!
Te pup!
foarte bine arata prajitura ta, eu am facut-o ieri da nu mi-a iesi asa ca la tine, imi curgea crema :(
RăspundețiȘtergerenush de ce:(
sper data viitoare sa imi iasa
ciao vero am facut si eu tiramisu dar crema nu am pus-o pe foc a iesit excelenta oricum esti foarte priceputa felicitari
RăspundețiȘtergereLa portie dubla, se pun 8 galbenusuri si 7 albusuri sau 6 galbenusuri. Am vazut ca in reteta ai pus 6 oua. Arata foarte bine reteta. Ast rasp deoarece vreau si eu sa incerc portie dubla.
RăspundețiȘtergeredraga mea, eu am facut cu cate oua se vede in imagine, adica 6. Reteta normala este cea scrisa. Daca vrei portie dubla, dublezi reteta scrisa, adica 8 galbenusuri, 6 albusuri.
RăspundețiȘtergereAm uitat sa scriu asta in reteta. Fiecare poate face din cate oua doreste. te pup
Mersi mult, am facut ieri reteta si a iesit foarte buna! Retele tale arata apetisant, mult spor in continuare! O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergeream facut si eu dar am adaugat si frisca in crema .a iesit super bun.
RăspundețiȘtergeream facut si eu aceasta prajitura...e foarte buna si chiar nu am avut probleme sa/mi curga crema...eu sunt incepatoare in ale gatitului.
RăspundețiȘtergerema bucur ca ti-a iesit!
RăspundețiȘtergerete pup!