Ingrediente:
Blat 1:
-se face un blat simplu din 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina
-blatul se taie in doua cand s-a racit bine de tot
Blat 2:
-7 albusuri
-1 cana cu zahar de 200 ml
-1 cana faina, tot 200 ml
-1 cana de fructe confiate taiate cu cutitul sau nuca macinata sau stafide inmuiate in prealabil in rom. Eu am facut cu fructe confiate,250 g.
-se bat albusurile bine de tot
Blat 1:
-se face un blat simplu din 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina
-blatul se taie in doua cand s-a racit bine de tot
Blat 2:
-7 albusuri
-1 cana cu zahar de 200 ml
-1 cana faina, tot 200 ml
-1 cana de fructe confiate taiate cu cutitul sau nuca macinata sau stafide inmuiate in prealabil in rom. Eu am facut cu fructe confiate,250 g.
-se bat albusurile bine de tot
-se adauga zaharul si se bate in continuare cu mixerul pana se intareste bine de tot
-se pun fructele confiate
-se pun fructele confiate
-se adauga faina si se amesteca de sus in jos cu lingura de lemn.
-se coace la foc moderat pana se desprinde putin blatul de tava si se inchide putin culoarea desupra. In tava punem hartie de copt.
Crema:
-7 galbenusuri
- 1 cana cu zahar
-4 lg lapte
-1 esenta lamaie
-250 g unt
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc bine galbenusurile.
Se pune pe abur compozitia, se adauga laptele si amestecam pana se ingroasa. Se da la racit. Apoi adaugam esenta de lamaie.
Frecam bine untul si adaugam din compozitia de oua in unt lingura cu lingura.
Glazura:
-se face o glazura la rece, alba sau ciocolata....ce doriti voi! Eu am topit 2 ciocolati am adaugat miere si apa...si am acoperit prajitura in partea de sus. Lateral am ornat cu crema ganache. Deasupra am ornat cu diverse figuri din ciocolata alba si neagra.
Asamblare:
-se coace la foc moderat pana se desprinde putin blatul de tava si se inchide putin culoarea desupra. In tava punem hartie de copt.
Crema:
-7 galbenusuri
- 1 cana cu zahar
-4 lg lapte
-1 esenta lamaie
-250 g unt
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc bine galbenusurile.
Se pune pe abur compozitia, se adauga laptele si amestecam pana se ingroasa. Se da la racit. Apoi adaugam esenta de lamaie.
Frecam bine untul si adaugam din compozitia de oua in unt lingura cu lingura.
Glazura:
-se face o glazura la rece, alba sau ciocolata....ce doriti voi! Eu am topit 2 ciocolati am adaugat miere si apa...si am acoperit prajitura in partea de sus. Lateral am ornat cu crema ganache. Deasupra am ornat cu diverse figuri din ciocolata alba si neagra.
Asamblare:
este cam complicar dar na merge sa ne riscam
RăspundețiȘtergere