joi, 20 decembrie 2007

Baigli (cozonac unguresc)








-reteta lui Marika (culinar.ro)
Avem nevoie de:
-1 kg faina
-100 gr. unt
-100 gr. margarina topita
-2 oua
-sare
-20 gr. drojdie inmuiata in lapte caldut(eu am pus 50g si n-am lasat la dospit primele 3)
-un pic de zahar lapte cat cuprinde (cca 250 grame)
Se framanta , se lasa la dospit 1/2 ora
Umplutura:
1). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se adauga 200 grame nuca macinata , lapte , iar dupa racire searomatizeaza cu scortisoara , coaja de lamaie+cateva picaturi de lamaie.
2). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se aduga 200 grame mac macinat , 50 grame unt , un mar ras si stafide. Eu fac 6 cozonaci ...ca nu-mi plac chiar asa de subtiri , ii pun in tava intinsa de la cuptor , cu spatii intre ei , pe lateral ii ung cu putin ulei , iar deasupra cu ou batut. Se coc pana sunt rumeni dasupra.

4 comentarii:

  1. Multumesc pentru reteta asta de baigli.Eu nu facusem niciodata decat din cel moldovenesc si tot imi cereau ai mei cozonac unguresc, cu multa umplutura. :) Vazand ce faci in bucatarie, am avut incredere sa incerc. Eu il prefer pe cel cu nuca, ai mei pe cel cu mac. In orice caz, excelent in ambele variante.

    RăspundețiȘtergere
  2. te rog sa ma lamuresti de ce se pun 2 tipuri de grasime? Adica si unt si margarina? Nu am putea pune pur si simplu un pachet de unt de 200 de grame? Care e secretul?
    multumesc anticipat
    vera

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am stiut ce profil sa aleg de aceea am selectat anonim.
    vreau sa fac acesti cozonacei acum de pasti.
    te rog sa imi raspunzi pe adresa de mail: vera_cj@yahoo.com
    m-ar interesa daca ai o reteta de pasca si un a de drob de pui.
    te pup si succes in tot ce faci"tizo"

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este reteta!
    Tu faci cum doresti!
    Eu nu m-as abate de la reteta.

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!