vineri, 2 noiembrie 2007

Vitel in vin rosu cu varza calita si knedle


Pentru tocana avem nevoie de:
-1 kg de carne frageda de vitel (deci nu vita, vaca batrana)
-2 cepe
-1 ceasca de vin rosu
-1 morcov ras
-ulei
-patrunjel verde
-1 lingurita boia dulce
-sare, piper
Pentru varza calita avem nevoie:
-1 varza medie
-sare
-bulion
-ulei
Pentru knedle(galuste) avem nevoie de:
-800 g faina
-600 g cartofi facuti piure
-2 oua intregi
-sare
Deci, pentru inceput ne pregatim cartofii, ii cuaratam si ii punem la fiert. Ii facem piure si asteptam sa se raceasca timp in care ne pregatim sa facem tocana
Pentru tocana avem nevoie de astea:
Radem morcovul prin razatoarea mica
Tocam ceapa, dar sa ramana bucati mai mari
Punem in tigaie si ceapa si morcovul in putin ulei si calim
Amestecam bine si adaugam lingurita de boia apoi stingem cu ceasca de vin rosu



Completam cu apa si acoperim cu capac. Cand scade lichidul mai punem apa si tot asa pana se patrunde carnea Dupa 1 h e gata tocana, adaugam patrunjel tocat marunt.


Am pus varza rasa in oala in putin ulei si am turnat bulionul peste


Am lasat asa pe foc, am amestecat mereu pana a scazut. O tinem pe foc amestecam mereu pana varza se inmoaie.Punem sare, piper, ce dorim...Gata si varza

Acum facem galustele(knedlele)In piureul racit bine punem 800 g faina, 2 oua,sare si amestecam bine pana obtinem un aluat asa:


Apoi, facem coarda si subtiem cu degetele,facem un sul apoi taiem cu cutitul ce dimensiune dorim:



Pe foc avem oala cu apa si sare unde vor fierbe aceste galuste, le luam una cate una si le punem in oala la fiert. Le lasam la fiert cam 10 minute dupa care le scoatem intr-o sita si lasam la scurs. In final le trecem printr-un jet de apa rece:


Iaca galustele fierte

Finalul:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poti scrie aici!