Blatul:
-100 g unt
-150 g biscuiti
Se topeste untul intr-o oala mica si se pun biscuitii sfaramati in unt.
Se face o pasta pe care apoi o intindem cu degetele intr-o tava rotunda cu inel si dam la frigider cam 2 ore.
Crema 1:
-400 g iaurt de ananas
-1 cutie compot de ananas
-2 plicuri de gelatina granule dr. otker
-200 g frisca lichida
Se inmoaie gelatina in sucul de la compotul de ananas 10 minute.Se bate 200 g frisca. Se varsa iaurtul intr-o oala mica, se pune pe foc si peste se toarna gelatina umflata si se amesteca pana se topeste gelatina. Nu trebuie sa fiarba. Compozitia de gelatina si iaurt se amesteca cu frisca batuta si se da apoi totul la rece, la frigider. Se tine la frigider pana se intareste putin . Crema intarita se varsa peste blatul de biscuiti in tava, se pune ananasul scurs de zeama si se da iarasi la rece,vreo 1 h.
Crema 2:
-400 g iaurt de visine
-2 plicuri de gelatina granule dr. otker
-200 g frisca lichida
-Se inmoaie gelatina in apa rece10 minute.
-Se bate 200 g frisca.
-Se varsa iaurtul intr-o oala mica, se pune pe foc si peste se toarna gelatina umflata si se amesteca pana se topeste gelatina. Nu trebuie sa fiarba. Compozitia de gelatina si iaurt se amesteca cu frisca batuta si se da apoi totul la rece, la frigider. Se tine la frigider pana ase intareste. Crema intarita se varsa peste crema 1 si se da la frigidercam 1 h.
Glazura:
-2 plicuri de tort gele rosu sau trasparent
Se amesteca cele 2 plicuri cu 3 linguri zahar si se toarna 300 ml apa si se pune pe foc intr-o craticioara. Se la sa pana da in clocot . Apoi se raceste 5 minute dupa care se toarne compozitia in tava peste cele 2 crème. Se da la frigider.Se orneaza dupa preferinte cu frisca.
Tortul trebuie sa stea cel putin 4 ore la frigider(chiar de pe o zi pe alta inainte de servire)dupa care se pune pe o tava rotunda, se trece cu cutitul roata tortului pe margine si se desface inelul.
Deasupra am ornat cu frisa si baghete de ciocolata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!