Aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt la temperatura camerei
- 125 g zahar
- 1 ou
- arome: vanilie sau coaja rasa de lamaie
- 1 praf de sare
- bomboane de fructe, diverse culori (bomboanele din poza-dropsuri lucioase)
Cum procedam:
Se face un aluat nisipos : Intr-un castron se bate oul cu zaharul si praful de sare.
Se adauga faina, apoi untul moale si vanilia/coaja de lamaie.
Aluatul rezultat se inveleste in folie si se da la frigider cel putin o ora.
Apoi se intinde o foaie, cam 0,5 cm grosime (intre folii de plastic, ca sa nu se lipeasca de sucitor), si cu ajutorul unui cutter pentru biscuiti rotund cu diametrul de 7 cm, se decupeaza cercuri, pe care eu le-am pus direct in tava de biscuiti pe hartie de copt.Apoi cu alta forma pentru biscuiti rotunda,diam. 5 cm, se decupeaza cercuri in centrul celorlalte mai mari (aluatul se refoloseste pentru alti biscuiti).
Se dau la cuptor la 180 C pentru 8 min , apoi se scoate tava si se pune in centrul fiecaruia cate o bomboana.
Apoi se reintroduce tava pentru 5 min. la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poti scrie aici!