Ingrediente blat:
-5 oua
-1 virf cutit sare
-1 virf cutit sare
- 100 g zahar
- 100 g faina
-1 pachet zahar vaniliat
Umplutura:
-resturi ramase de blat cam 400 g sau biscuiti sfaramati
-lichior coniac ce doriti, cam 2 pahare, sau puteti pune si rom
-150 g ciocolata topita de care doriti
-zahar pudra cat doriti
-70 g cacao
-100 g unt topit
-2 linguri de gem
Cum facem blatul:
Cuptorul se incinge la 220C. Galbenusurile cu 1/3 din cant. de zahar si zahrul vaniliat se mixeaza pina ce zaharul sa topit. Albusurile se bat spuma ,adaugand sarea si restul de zahar. Spuma trebuie sa fie tare. Spuma si faina se amesteca usor cu masa de galbenusuri si se torna in tava. Totul se coace ca.15 min. Dupa coacere, blatul se rastoarna pe un servet de bucatarie ud, se trage hirtia de copt si se ruleaza.
Cum facem umplutura:
Resturile de blat sau biscuitii se zdrobesc in asa fel incat sa ramana bucati mai mari. Se adauga cacao, romul sau ce coniacul, untul, zaharul pudra, ciocolata topita si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se face un sul cu ajutorul foliei de plastic si se pune in miflocul blatului racit, rulat.
Asamblare:
-desfacem rulada rulata racita
-ungem cu cele 2 linguri de gem , asta obligatoriu.
-apoi punem sulul negru punch in mijlocul blatului
-rulam totul
-acoperim cu glazura
Glazura:
-se face o glazura din lamaie si zahar pudra si se adauga esenta de capsuni sau doar colorant alimentar. Se presara ornamente colorate. Puteti pune ce glazura doriti d-voastra: ciocolata, sau presarati doar cacao, etc.
ahhh... cu lichior, ciocolata, lamaie in glazura... suna demential !!!
RăspundețiȘtergeresi in poze arata iar bine