Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
-7 linguri de lapte
-7 linguri de ulei
-6 linguri de zahar
-1 ou
-1 lingurita bicarbonat
-1 lingurita otet
-400 gr. faina
Pentru umplutura avem nevoie de:
-500 g branza vaci
-1 pahar zahar
-stafide
-2 plicuri zahar vaniliat
-2 oua
-2 linguri faina
-2 lingurite gris
Cum procedam:-amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.
-punem faina cat incape
-obtinem un aluat asa:
-ne ocupam acum de umplutura:amestecam toate in bol.Ia uitati ce dezordonat le-am pus!
-acum sunt amestecate frumos
-facem 2 bile asa:
-intindem o foaie-o asezam in tava
-punem compozitia de branza si cele 2 lingurite de gris
-intindem o foaie-o asezam in tava
-punem compozitia de branza si cele 2 lingurite de gris
-punem a doua foaie peste
-intepam cu furculita si ungem cu 1 ou batut bine
-intepam cu furculita si ungem cu 1 ou batut bine
-se da la copt 30 min la 165 C
-aici coapta:
Buna placinta! Am facut-o de Revelion, dar am uitat sa-i fac poze."Pacat" ca s-a mancat repede. Abia in Decembrie m-am apucat si eu de blog si sa invat retete noi. Am 1 bebe de 5 luni si inca unul de 6 ani si nu am timp suficient pt.toate. Mi-a ramas gandul la mixerul tau,super tare.Multumesc pt.vizita.(cam saracacios blog-ul meu)
RăspundețiȘtergereo sa o ancerc si eu maine!
RăspundețiȘtergeredaca gasesc la magazinele romanesti din oras....branza dulce!Adica branza de vaci de lña noi de acasa din ROMANIA!
Mi-e foarte dor de o asa prajitura are aspect placut! Sa vedem cum v-a iesi si dupaceea o sa mai vorbim!
pupici ROMANIA!
am sa incerc aceasta reteta,pare ffffffoarte delicioasa!!!!!
RăspundețiȘtergeream facut azi pt masa de pranz aceasta placinta...un deliciu...super reusita,super exacta reteta...abia scoasa din cuptor, jumatate a si disparut :)...multumim pt cantitati si descriere si mai ales pt post
RăspundețiȘtergereAcum incerc! Arata bine in poza!
RăspundețiȘtergereO reteta simpla si foarte gustoasa. A iesit minunata mai ales ca demult cautam o reteta de placinta cu foi de casa care sa nu fie foarte greu de facut sau sa nu trebuiasca a fi foarte subtiri ca in cazul placintelor clasice crete ...ca si in cazul lui chris si la mine a disparut jumatate cu mult inainte de a se racori. Multumesc mult pentru reteta.
RăspundețiȘtergereacum ie la cuptor sa speram ca o sa fie buna te anunt alina
RăspundețiȘtergeresuper delicioasa am facuto ieri nemaipomenita
RăspundețiȘtergereAcum am pus si eu placinta la cuptor. Am folosit cantitati duble pentru ca am facut o tava mare. E ziua mea azi, sotul e plecat in cursa, iar fetita mea vrea sa sarbatorim noi doua macar... Abia astept sa se coaca!!!
RăspundețiȘtergereAm mancat, e delicioasa!!!!
RăspundețiȘtergereArata MINUNAT!!!!! Acum o pregatesc si eu si sper sa-mi iasa .Vreau sa o fac pt noaptea de revelion si de aceea nu vreau sa le-o arat celor doi barbati ai mei {sotul si fiul }pt ca sigur nu mai apuca revelonul . Va urez un an linistit si fara stres !
RăspundețiȘtergerefoarte buna..eu nu stiu sa fac prajituri..niciodata nu a fost punctul meu forte dar u ajutorul tau si a retetelor tale simple si f usor de facut pot sa spun ca acum e o placere sa le fac-ca sa nu iti spun ce placere am sa le mananc-iti multumesc
RăspundețiȘtergereMa bucur Lili ca ti-a iesit. Tine-o tot asa!
RăspundețiȘtergereAm făcut și eu o plăcintă cu brânzică astăzi, cu umplutura din rețetă, dar cu foi cumpărate; a ieșit super-bună! Mulțumesc pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereBuna. Cam ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o?
RăspundețiȘtergereMultumesc.